Moest het een echte zijn, zou de plataan van Corda Campus bijna zo hoog als de oude watertoren zijn… Tot 35 meter worden die bomen, maar het bedrijf dat deze naam draagt, groeit liever in de breedte. Potentieel is er genoeg, want met hun video’s en e-learningmodules spelen ze op een moderne manier in op de digitale revolutie die door Corda Campus, ja zelfs door de wereld, raast. Nietwaar, Vincent Bellefroid?

De naam is opvallend, maar wat schuilt erachter?

“We zijn in feite heel klassiek gestart met opleidingen in allerlei IT-specialisaties”, zegt de medestichter van Plataan. “Daarnaast zijn we een tweede tak begonnen, met name het produceren van leerstof die via video wordt verspreid. We doen dus zowel online als offline aan kennisoverdracht, om het even kort samen te vatten.”

Alleen maar IT, of zijn er ook video’s om vogelkastjes te timmeren en lasagna te maken?

“Nee, we focussen ons op IT-oplossingen voor bedrijven. De trainingen en het advies doen we rond ERP, CRM, Power BI en Office 365, automatisering en digitalisering. En daarnaast heb je dus de video’s en e-learning die we zelf produceren in onze professionele opnamestudio’s. Het resultaat staat op een leerplatform, waar ‘off the shelf’ kan besteld worden.”

IT is sterk vertegenwoordigd op Corda Campus. Jullie voelen zich dus vissen in het water?

“Ja, maar niet alleen de sectorgenoten spreken ons aan. We zijn fan van de totale omgeving. Daarom zijn we hier van in de beginfase. Troeven zijn er genoeg. Een wandeling langs de Corridor brengt het rijke verleden van deze site in beeld. Een mooi contrast met de moderne architectuur en snufjes van high-tech die je hier vandaag allemaal aantreft.”

Een juiste keuze dus voor een starter?

“Ja. Wij hadden zelf het gevoel dat hier, op deze historische plek, iets nieuws aan het broeien was. Het bleek de juiste keuze, want Corda Campus heeft de dynamiek die ons bij het ondernemen nog elke dag een zetje geeft. Dus beste starters: geen reden om te twijfelen en hier de tenten op te slaan.”

Waar kunnen Corda-directeur Raf Degens en zijn team nog meer toegevoegde waarde bieden?

“Kreeg ik carte blanche, ik zou een echte supermarkt hier installeren en misschien ook een gratis fitness-club. Met zwembad. En als ze echt niet weten wat aan te vangen met hun budget: een extra wegbewijzering zou zeker handig zijn.”

Welk advies kan je geven aan jonge ondernemers die zich hier willen manifesteren?

“Ze moeten vooral hun eigen dynamiek volgen en zich laten inspireren door wat er in hun eigen markt leeft. Daarnaast moet het totale ondernemen van alle Corda-bedrijven voor hen motiverend zijn om altijd te blijven doorzetten, ook na mislukking.”

Tot slot: wie mag van jou wel eens extra in de kijker worden geplaatst?

“De mensen die elke dag de campus operationeel houden en ondersteunen: het team van Corda – de back office, de technische dienst en de receptie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here